B-Riders

B-Riders fietsen naar het werk!

B-Riders zijn Brabanders die de auto laten staan en de fiets pakken naar hun werk. Voor een frisse start van de dag en een opgeruimd en fit gevoel. B-Riders fietsen vlot de files voorbij, verbeteren het milieu en komen ontspannen aan op hun bestemming. Al ruim 7.500 B-Riders fietsen naar het werk. Samen hebben zij al meer dan 28 miljoen kilometer gefietst, zorgen zij ervoor dat er meer dan 4.000 auto's dagelijks minder de weg op gaan en dat files op de belangrijkste knelpunten minder worden. Ook B-Rider worden? Meld je dan direct hier aan! 

Vragen? We helpen je graag!

Stel hieronder je vraag, bel met de helpdesk 085-5000 660 of mail naar b-riders@brabant.nl. We zijn bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur (ma-vr).

You must have Javascript enabled to use this form.
B-Rider in the spotlight: Martijn

B-Rider Martijn uit Veldhoven fietst dagelijks naar zijn werk in Veldhoven, 22 km op een dag. Wat een topper!

Wat beweegt jou om elke dag de fiets te pakken? 

Laat het ons weten! Wellicht ben jij de volgende B-Rider in the spotlight.

Foto van de week

B-Rider Katrien Verschuuren: 'Wat is het genieten, 's ochtends op de fiets naar je werk en dan zo'n mooie zonsopgang.'

Heb jij ook een mooi B-Riders moment vastgelegd? Deel het met ons via Facebook

B-Riders: Hoe werkt het?

B-Riders laten de auto staan en pakken de fiets naar het werk. En daar worden ze nog voor beloond ook! Wil je weten hoe het werkt? Bekijk het animatiefilmpje.

4 x de aarde rond

In twee weken tijd fietsen B-Riders maar liefst 160.000 kilometer. Dat is ruim 4 x de aarde rond! En een besparing van 32.000 kilogram CO2-uitstoot als deze kilometers met de auto waren afgelegd. 

#goedbezig

 

B-Riders app

Alle B-Riders fietsen met de speciale B-Riders app. De app registreert het aantal ritten, minuten en kilometers. Ook geeft de app feedback en stimuleert je om door te gaan.

Iedereen die meer wilt fietsen in het woon-werkverkeer en in Noord-Brabant woont en/of werkt kan meedoen! Elke gefietste kilometer levert een punt op en in de spits fiets je voor dubbele punten. 

Genoeg kilometers gemaakt en punten verdiend? Gespaarde punten kunnen ingeleverd worden voor een kans in de loterij of een donatie aan een goed doel.

B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van Brabantse steden.