B-Riders, fietsen naar het werk

B-riders fietsen naar het werk!

B-Riders zijn Brabanders die de auto laten staan en de fiets pakken naar hun werk. Voor een frisse start van de dag en een opgeruimd en fit gevoel. B-Riders fietsen vlot de files voorbij, verbeteren het milieu en komen ontspannen aan op hun bestemming. Al ruim 5.000 B-Riders fietsen naar het werk. Samen hebben zij al meer dan 6.1 miljoen kilometer gefietst, zorgen zij ervoor dat er meer dan 2.000 auto's dagelijks minder de weg op gaan en dat files op de belangrijkste knelpunten minder worden.

Vragen? We helpen je graag!

Stel hieronder je vraag, bel met de helpdesk 085-5000 660 of mail naar b-riders@brabant.nl. We zijn bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur (ma-vr).

You must have Javascript enabled to use this form.

We zijn gestart met de vernieuwde opzet van B-Riders en iedereen kan weer meedoen! Ga jij al op de fiets naar je werk? Of heb je een extra duwtje in de rug nodig om de auto te laten staan? Meld je dan nu aan als B-Rider via de onderstaande knop.

Met de fiets of e-bike naar het werk levert heel wat op. Ook voor werkgevers. Fietsen ontspant, verfrist de geest en is gezond. Dat betekent meer fitte en energieke werknemers. Maar ook minder kosten, door ziekte, uitval, files of parkeren. Het B-Riders programma stimuleert medewerkers de fiets te nemen naar het werk en de auto te laten staan. 

B-Riders: het werkt!

Al ruim 5.000 B-Riders fietsen naar het werk. Samen hebben zij al meer dan 6.1 miljoen kilometer gefietst, zorgen zij ervoor dat er meer dan 2.000 auto's dagelijks minder de weg op gaan en dat files op de belangrijkste knelpunten minder worden. En de B-Riders zelf? Die zijn ook heel tevreden! Bekijk onderstaand filmpje om te zien dat het werkt.

Volg B-Riders op facebook

Volg B-Riders op facebook voor leuke acties, opvallende nieuwtjes en kom in contact met andere B-Riders!

B-Riders fietsen wat af! Maar er zijn heel wat verschillende fietsers. Wat voor fietser ben jij?

De auto, wat is dat? Ik fiets alleen maar! Naar het werk, de winkel en de school van mijn kinderen.
56% (48 stemmen)
Ik pak de fiets naar het werk en gebruik verder vooral de auto.
29% (25 stemmen)
Ik ga met de auto of trein naar het werk, maar doe verder alles op de fiets.
9% (8 stemmen)
Ik ben een lange-afstandsfietser: ik fiets vooral in de weekenden en dan meteen 50 km.
6% (5 stemmen)
Aantal stemmen: 86
Nagenieten van B-Riders on tour

 

Een fanatieke groep B-Riders maakte op 8 oktober een mooie fietstocht door Brabant samen met Leontien van Moorsel.

 

B-Rider in the spotlight: Carin

 

Carin is B-Rider sinds 2015 en fietst 18 kilometer naar haar werk. Fietsen heeft alleen maar voordelen volgens haar: voor jezelf, je portemonnee én het milieu!

Ben je werkgever en wil je aan de slag met het fietsbeleid in jouw organisatie? Neem ook eens een kijkje op de website van Ons Brabant Fietst. Zij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Jouw werknemers op de fiets

Lees snel onze tien tips!

Tip 1: creëer aantrekkelijke omstandigheden. Denk aan voldoende stallingsplaatsen, een fietspomp en reparatieset...

B-Riders: dé ideale werknemers

Fietsen verhoogt de productiviteit, zorgt voor minder ziekteverzuim en nog veel meer. Ontdek alle voordelen op de pagina Werkgevers en download de infographic

B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van Brabantse steden.