Fiets je duurzaam!

Fiets je duurzaam!

Fietsen is snel, fietsen is goedkoop, fietsen is goed voor je gezondheid en ook nog eens heel erg duurzaam! De fiets staat met stip op nummer 1 van de meest duurzame vervoersmiddelen. Het kost weinig grondstoffen en energie om een fiets te maken. Je verbruikt geen brandstof en stoot dus ook geen schadelijke gassen uit. Bovendien gaat een fiets erg lang mee. Wij snappen wel waarom steeds meer mensen de auto laten staan en op de fiets stappen! 

In Nederland zorgen 5 miljoen fietsers er dagelijks voor dat er 7.000 ton minder CO2 uitstoot is. Meer fietsen betekent niet alleen minder uitlaatgassen en minder brandstofverbruik, maar ook minder (auto)wegen, minder geluids- en verkeershinder en minder ruimte die in beslag wordt genomen voor parkeergelegenheid. Kortom minder aantasting van de natuur.

Als je er dagelijks voor kiest om de auto te laten staan en in totaal 30 kilometer fietst van en naar je werk, bespaar je jaarlijks tussen de 800 en 1.100 euro brandstof. Je zorgt daarnaast ook nog eens voor gemiddeld 1.050 kg minder CO2 uitstoot per jaar. Een win-winsituatie voor mens en natuur!

B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van Brabantse steden.