Verbeter je carrièrekansen, fiets naar het werk!

Verbeter je carrièrekansen, fiets naar het werk!

Van fietsen word je niet alleen gezond, jong en fit, je verhoogt ook nog eens je kansen op de arbeidsmarkt! Dus heb jij binnenkort een beoordelingsgesprek of zit jij vol goede ‘werkvoornemens’ voor 2016? Blijf flink op die pedalen trappen! Fietsen maakt je namelijk productiever, creatiever, zelfverzekerder én het zorgt voor discipline…

Dat fietsen gezond is, weet inmiddels iedereen. Het is goed voor je hart en voor je bloedsomloop. Je krijgt er sterkere spieren en een betere conditie van. Deze veranderingen zorgen ervoor dat je lichaam weerbaarder is tegen ziektes. En dat merk je!

Uit onderzoek blijkt het vervoersmiddel van een werknemer invloed te hebben op de carrièreontwikkelingen 53% van de werkgevers geeft aan dat fietsers minder dagen per jaar met ziekteverlof gaan, bovendien voelt 77% zich meer gefocust. Deze positieve effecten worden niet alleen opgemerkt door de fietsers zelf, ook werkgevers zien de verschillen. Meer dan de helft geeft aan te zien dat de fietsers energieker waren, en de productiviteit nam toe.

Fietsen is ook goed voor je discipline. Volgens verschillende onderzoeken een onmisbare eigenschap als je hogerop wilt komen op de carrièreladder. Fietsers weten wat het is om soms af te moeten zien. Je bent moe, maar je moet door blijven trappen om thuis te komen. En wat dacht je van onverwachte tegenslagen zoals harde wind en regen? Situaties waarin fietsers leren om toch door te zetten. Verbeter je discipline en maak er gebruik van op de werkvloer!

Het laatste voordeel heeft alles te maken met een verbeterd uiterlijk en meer zelfverzekerdheid. Mensen die vaker sporten zien er gezonder uit, zijn positiever over hun uiterlijk en voelen zich zelfverzekerder. Tijdens het fietsen maakt je lichaam ook verschillende hormonen aan, zoals endorfine en ghreline. Deze hormonen zorgen voor een gelukkiger gevoel en werken stressverlagend. Uit onderzoek blijkt: hoe beter mensen eruit zien en hoe zekerder ze zich voelen, hoe hoger kansen worden op de arbeidsmarkt.

Hop: op die pedalen dus!

B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van Brabantse steden.